Akıllı Xiaomi Mi Rubik Küp Tanıtıldı

mi rubiks cube

Xiaomi, çok farklı teknolojiler geliştirme konusunda usta markalardan bir tanesi. Markanın sadece akıllı telefonları gündeme geliyor gibi gözükse de arka planda çok farklı teknolojiler karşımıza çıkıyor. Akıllı ev aletleri ve benzeri ürünler bir yana bu kez Xiaomi Mi Rubik küp tanıtımı yapıldı. Yine markanın ilginç ürünlerinden biri olarak karşımıza çıkan Xiaomi Mi Rubik küp, akıllı ürünler için de iyi bir örnek gibi gözüküyor.

Xiaomi Mi Rubik Küpü Neler Sunuyor?

Tasarım olarak tam anlamıyla rubik küplere benzeyen küp, biraz daha pürüzsüz ve biraz daha başarılı bir tasarıma sahip. Tamamen pürüzsüz yüzeylerin kullanıldığı küpün renk düzenleri ise standart bir rübik küp ile hemen hemen aynı. Burada önemli olan ve farklı olan ise küpün akıllı olması.

İlginizi Çekebilir: Mi Handheld Akıllı Süpürge Satışa Sunuldu

Küpü bir akıllı telefon ile eşleştiriyorsunuz ve tüm verileri akıllı telefonlara aktarabiliyorsunuz. Hangi yüzeylerde nasıl bir hareket yapıldığı ve hangi renklerin ne durumda olduğu gibi hareketler akıllı telefon üzerinden takip edilebiliyor. Bu sayede küpü kolayca çözmek ya da ipuçları almak mümkün oluyor. Akıllı telefonlar üzerinden kontrol edilebilen küpün ilginç bir özelliği daha var.

Bu özellik küpün MIJIA uygulaması ile uyumlu olarak çalışabiliyor olması. Akıllı ev aletlerine kablosuz bağlantı üzerinden bağlanabilen küp, akıllı ev aletlerinin kontrol edilmesini de sağlıyor. Üzerinde yer alan tek bir buton ile kontrol sunan küp, bu buton ile destekli akıllı ev aletlerinin kullanılmasını da sağlıyor. Yine küp üzerinde yer alan bir kutucuğunda şarj kutusu olduğunu yani bir kutucuğun batarya olduğunu görüyoruz.

Tüm bu özelliklerle beraber Xiaomi Mi Rubik küpü satışa sunulmuş durumda. Serinin satış fiyatı ise 79 yuan olarak açıklandı. Satışlar ilk etapta Çin içerisinde yoğunlaşacak gibi duruyor. Başka bölgelerde bu küpün satılıp satılmayacağı ise bilinmiyor.