Türkiye’de Bulunan Mi Store Mağazaları

Mi Storelar, Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun şekilde talep gören akıllı telefon markalarından biri olan Xiaomi uzun yıllar resmi olarak Türkiye’de resmi satış mağazasına sahip değildi. Çin dışına çıkarak Asya pazarının akabinde Avrupa ve Amerika pazarına da sağlam bir şekilde giriş yapan Xiaomi, bu stratejik gelişmelerden sonra ülkemizde resmi olarak satışlarına başladı. Daha önce genellikle distribütör aracılığı ile hayranlarıyla buluşan Xiaomi, yıllardır beklemenin sonunda açtığı mağazaları ile bir süredir ülkemizde resmi olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Mi Store olarak adlandırılan resmi satış mağazaları ile kullanıcılarının beğenisini toplayan Xiaomi aynı zamanda yeni kullanıcılarının da dikkatini çekerek ürünlerinin tanıtımında profesyonel destek sağlamış oluyor. Geçtiğimiz yıllarda iki farlı Mi Store mağazasından sonra üçüncü mağazasının da açılışını yapan Xiaomi, bu açılışı Türkiye sınırları içinde düzenlenen ilk etkinliği ile hayranlarına duyurdu.

Xiaomi’nin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de geniş bir hayran kitlesinden söz etmek mümkün oluyor. Zira ülkemizde faaliyetlerine resmi olarak başlamasından bile önce pek çok kişi Xiaomi akıllı telefonlarını veya akıllı saatlerini kullanıyordu. Yine aynı şekilde Xiaomi markasının ülkemizde en çok kullanılan teknolojik ürünlerinden biri de taşınabilir power bank’ler olarak biliniyordu. Tüm bu ürünlerin resmi mağazalar olan Mi Store mağazaları üzerinden satışının başlamasıyla daha geniş kitlelere ulaştığı da bilinen bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Xiaomi Türkiye’deki İlk Tanımını Yaptı

Türkiye pazarında özellikle akıllı telefon piyasasında yaşanan rekabete yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan Xiaomi, ülkemizdeki hayran kitlesini de sevindirerek Mi Store mağazalarının sayısını arttırmaya devam ediyor. Türkiye’de resmi satışlarına 2018 yılı itibarıyla başladığı bilinen markanın hali hazırda İstanbul’da iki farklı Mi Store mağazası bulunuyordu. Daha sonraki süreçte 28 Mart tarihi itibarıyla Xiaomi, ülkemizdeki ilk resmi tanıtımını gerçekleştirerek adından sıkça söz ettirmeye başladı.

İstanbul’da gerçekleştirilen ilk Xiaomi tanıtım etkinliğinde Redmi Note 7 akıllı telefonunun yanında Xiaomi’nin bir dönemin amiral gemisi olarak nitelendirilen Mi 9 modelinin de tanıtımı düzenlenmiş oldu. Bu etkinlik sayesinde ülkemizdeki Xiaomi hayranlarının merakla beklediği iki akıllı telefonun da hem resmi satış tarihleri hem de fiyat baremleri netlik kazanarak belirlendi.

Xiaomi markası her zaman hayranlarının beklentilerine en iyi şekilde karşılık vermek adına başarılı faaliyetler uygulamaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’deki müşteri kitlesinin memnuniyetini düşünen Xiaomi yönetimi, geçtiğimiz yıl itibarıyla ülkemizde resmi olarak satışlarına başladı. Mi Store adını verdikleri mağazalar üzerinden kullanıcı kitlesine kolaylıkla ulaşmayı başaran Xiaomi, bu sayede hayranlarının beğenisini kazanırken, bir yandan da bu markanın ürünlerini merak eden diğer kullanıcıların da piyasaya sürülen son teknolojik ürünleri yerinde inceleme imkanı sağlanmış oldu.

Xiaomi’nin 2019 yılı içinde Türkiye genelinde 7 farklı yetkili satış mağazası daha açmayı hedeflediği bilinirken, bu mağazaların İstanbul içi ile mi sınırlı olacağına dair detaylı bilgiler paylaşılmamıştı. Ancak firma faaliyetlerini hızlandırmak üzere peş peşe yetkili Mi Store mağazalarını açmaya devam ediyor.

Xiaomi Mi Store Mağazalarında Neler Var?

Çin’in teknoloji devi olarak ülkemizde resmi şekilde açtığı Mi Store mağazaları ile müşterilerine geniş ürün yelpazesinden ürünler sunan Xiaomi, mağazalarında akıllı telefondan bluetooth kulaklıklara, elektrik süpürgeleri, saç kurutma makineleri, power bank cihazlarından wi-fi dağıtıcılarına, araç içi kameralardan kafa üstü kulaklıklara kadar geniş bir çerçevede ürünlerini sergileyeme devam ediyor. Öte yandan özellikle son yıllarda geniş bir hayran kitlesine ulaşan giyilebilir teknolojik cihazlar konusunda da dikkat çekici ürünlere sahip olan Xiaomi, hem akıllı saat modellerini hem de akıllı bileklik modellerini mağazalarından teknoloji severler ile buluşturuyor.

Türkiye’de Bulunan Mi Store Mağazaları (Yeni mağazalar açıldıkça, listede güncellenecektir.)

[table id=2 /]